AZONNALI RIASZTÁST adott ki a magyar gyógyszerhatóság

Egy hazánkban is széles körben használt gyógyszer forgalmazását függesztették fel.


A daganatos betegek étvágyhozó gyógyszereként is használt Megyrina 40 mg/ml belsőleges szuszpenzió forgalmazását függesztette fel az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) főigazgatója.

Az OGYÉI hivatalból indított eljárást a Megyrina 40 mg/ml belsőleges szuszpenzió elnevezésű gyógyszer (ennek forgalmazója a Vipharm S.A.) minőségi hibájának kivizsgálására, az eljárás alatt az OGYÉI-főigazgató - elővigyázatosságból - a gyógyszer összes gyártási számú tételének forgalmazását felfüggesztette - közölte az OGYÉI.

A gyógyszerrel kapcsolatban a lengyel társhatóságtól – a hatóságok között működtetett gyorsriasztásos rendszeren keresztül – bejelentés érkezett az OGYÉI-be, amely szerint az OMCL laboratóriumban elvégzett vizsgálatok során specifikáción túli eredményeket kaptak. A bejelentés alapján magyarországi tételek is érintettek lehetnek a minőségi hibával – közölte a hatóság.

Tekintettel arra, hogy a gyógyszer esetén minőségi hiba gyanúja merült fel, és az érdemi döntéshez szükséges adatok jelenleg nem állnak az OGYÉI rendelkezésére, az intézet a betegbiztonsági kockázatok mérlegelése után, elővigyázatosságból a kivizsgálás lezárásáig a forgalomban lévő tételek forgalmazásának felfüggesztéséről döntött – indokolta döntését az OGYÉI - írta meg a napi.hu.

 


★ ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT, ÉS HA TETSZETT OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! ❤


HOZZÁSZÓLÁSOK

Egyéb
2020. 03. 19.
Vannak piacok, ahol már elszabadultak az árak. Reméljük, elmegy a kedvük a nyerészkedőknek.
Egyéb
2020. 01. 04.
Az úton lévők különösen vigyázzanak!