Most derült ki: új szövődménye van a koronavírusnak! Már nem a súlyos tüdőgyulladás a legrosszabb …

Amerika orvosok hívták fel rá a világ figyelmét.


A legújabb kutatások szerint, amelyeket elsőként az amerikai betegeket kezelő orvosok állapítottak meg, nemcsak a tüdő leállása miatt aggódhatnak a betegek, hanem az érrendszerben is életveszélyes elváltozást okozhat a makacs kórokozó.

Több amerikai kórházban is arról számoltak be a szakemberek, hogy vérrögöket találtak a koronavírusos betegek vizsgálatakor. A The Washingon Post részletes cikkben számolt be arról, hogy több fiatal, tünetmentes embernél is találtak vírust, akik közül több érintett nem sokkal később sztrókban meghalt. Müller Cecília országos tisztifőorvos is megerősítette ezt az információt korábban. Az új veszély ráadásul több oldalról támad: a test más részein is alakulhatnak ki vérrögök, és a szívprobléma sem kizárt, de minden szervre hatással lehet a fertőzés.

Hogy lehet gyógyítani az új koronavírus okozta megbetegedést?

Jelenleg nincs kezelési módja, gyógyszere. Enyhe esetekben a panaszok csillapítása a cél, súlyos állapotú betegnél az immunrendszert, a légzést, a keringést támogató kezeléseket alkalmaznak (pl. oxigénterápia, folyadékegyensúly helyreállítása, egyéb vírusok ellen korábban kifejlesztett gyógyszerek, szükség esetén légzéstámogatás).


★ ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT, ÉS HA TETSZETT OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! ❤


HOZZÁSZÓLÁSOK