Senkit nem hagynak a padlón?!

Embertelenek a kórházi körülmények...


Annak ellenére, hogy a gyermekkórház 20 adományágyat kapott, a szülők továbbra is a földön alszanak, ha a beteg gyerekeik mellett akarnak lenni.
Földre fekve tiltakoztak az anyák az embertelen kórházi körülmények ellen a Heim Pál Kórháznál.

A tiltakozást addig folytatjuk, amíg nem alhat minden anyuka a gyerekével INGYEN és ÁGYON. Senkit sem hagyunk a padlón!

'Ebben a kórházban a szülők a beteg gyermekük mellett széken alszanak, vagy a hideg földön fekszenek, embertelen körülmények között' - ezekkel a szavakkal kezdték a Heim Pál Kórháznál szervezett március másodikán, szombaton tartott flashmobjukat három civil szervezet képviselői.

A Segítség Közvetítők, az Anyák az anyákért és a Magyar anyák a közös akciót azért szervezték, hogy a mostaninál jobb körülmények között maradhassanak ott a szülők éjszakára a kórházban a beteg gyerek mellett.

'Tűrhetetlennek tartjuk azt a gyakorlatot, hogy a kórház egy éjszakára 4500 Ft-ot kér azért, hogy egy szivacson alhasson az anyuka a beteg gyereke mellett a földön' - írták a Beteg voltam, és meglátogattatok Facebook-oldalon közzétett videó alatt.

A szombat délelőtti flashmobot azért szervezték, mert annak ellenére, hogy a gyermekkórház korábban 20 adományágyat kapott, a szülők továbbra is a földön alszanak, hogy beteg gyerekeik mellett lehessenek.

A szülők az adományágyak hiányában szivacsfoteleket bérelhetnek, amiért éjszakánként 4500 forintot kell fizetniük.

Mint arról beszámoltunk, Orosvári Zsolt indított el egy mozgalmat azok után, hogy maga is megtapasztalta, milyen körülmények között lehetnek a kórházakban a szülők a beteg gyerekekkel. Orosvári Zsolt felhívására az adományokból már több száz összecsukható ágyat tudtak venni, és már több kórház is örömmel fogadta ezeket.

Akadt azonban olyan kórház, ahol ezeket az ágyakat nem bocsátották a szülők rendelkezésére. A hvg. hu azt írta: továbbra is a földön alszanak az anyukák a Heim Pál kórházban és a Debreceni Gyermekklinikán is, bár mindkét intézmény 20-20 ágyat kapott az 'Ágyat az anyukáknak' akció során még januárban.

'Az Orosvári Zsolt által indított #ágyatazanyukáknak mozgalom által a kórházba eljuttatott 20 összecsukható ágyat mondvacsinált betegbiztonsági és higiéniai okok miatt visszautasították - míg más kórházak örömmel fogadták azt.

A tiltakozást addig folytatjuk, amíg nem alhat minden anyuka a gyerekével INGYEN és ÁGYON. Senkit sem hagyunk a padlón!' - írják a szervezők.


★ ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT, ÉS HA TETSZETT OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! ❤


HOZZÁSZÓLÁSOK

Egyéb
2019. 11. 04.
9 éve nem is beszéltek egymással, mióta egy családi összejövetel botrányba fulladt..
Aktuális
2019. 02. 27.
Összefogott az ország, hogy segítsen a beteg kislánynak.
Bulvár
2019. 03. 02.
Elásta és azóta is a halott nő nyugdíjából élt.