Várkonyi András: „Ezt nem lehet feldolgozni, hogy elveszíted a gyerekedet”

Andrea a 39. születésnapja előtt hat nappal hunyt el.


Várkonyi András (71) rengeteget dolgozott, míg hazánkban nem jelent meg a koronavírus. Most otthon vannak felségével, Marikával (68), aki szintén aktív még főkönyvelőként. A színész és felesége 46 éve házasok, de ennyi időt még sosem töltöttek együtt. Jól viselik egymás tárasságát, csupán az a legnehezebb nekik, hogy még több idejük van gondolkodni, emlékezni lányukra, akit két évvel ezelőtt májusban veszítettek el.

- A pesti otthonunkból kiköltöztünk pilisvörösvári nyaralónkba – meséli a Barátok közt Vili bácsija. Mindketten veszélyeztetett korosztályba tartozunk, és most nem az van, amit szeretnénk, hanem amit ránk kényszerítenek saját érdekünkben, ezt belátjuk. Szép helyen vagyunk, jó levegőn, amivel nincs is baj, csak én is dolgoznék már és az unokámmal foglalkoznék, de most ez nem megoldható. Abból a szempontból jó, hogy a felhalmozódott restanciát elvégzem, és sokat olvasok. Nem tudom, hogy mikor fogok újra forgatni a sorozatban, azt meg végképp, hogy a színházak mikor indulnak újra. A Talent művészi iskolában oktatok és ezt most online kellett megoldanom. Soha nem csináltam ilyesmit, kellett egy kis műszaki segítség, de nem jöttem zavarba, mert tudtam, hogy mit akarok mondani.

- 7 évvel ezelőtt életmentő szívműtétje volt. Hogy van azóta?

- Nagyon jól vagyok, a Honvéd kórház orvosainak köszönhetem, hogy munkaképes vagyok. Szerencsére, február közepén voltam kontrollon, és minden rendben volt. Ebben a korban kevesen tudják már ezt a szakmát ilyen intenzitással csinálni. Mondták is a szinkronstúdióban, hogy nagyon vigyázzak magamra, mert hiánycikk vagyok. Örülök, hogy megérhettem, hogy nagyokat tudok focizni és úszni a kis unokámmal, akire nagyon büszke vagyok. Balázs most végezte az első osztályt, tökéletes eredménnyel, legjobb minősítést kapott mindenből. Abból a szempontból rám biztosan nem hasonlít, hogy ő nagyon ügyesen tud rajzolni és matematikai érzéke is van. Nagyon hiányzik már, hogy átöleljem őt, mert jó ideje csak nagy távolságból tudunk beszélgetni.

Várkonyi András lánya, Andrea, 39. születésnapja előtt hat nappal hunyt el két éve, május 6-án.

- Nem telik el úgy nap, hogy ne jutna eszünkbe Andikám. Tele van a nyaralónk és a pesti lakásunk is az ő képeivel. Minden héten kimegyünk hozzá a temetőbe. Mindig friss virágok vannak és ég a mécses. Valószínű, hogy a vőlegénye is kijár hozzá gyakran. Nemrég egy rádióban ismételtek egy olyan interjút velem, ahol a lányomat is felhívták és bejátszottak egy közös számunkat. Még a műtétem előtt volt az interjú, akkor még nem volt beteg, vagyis nem tudtunk róla. Ezt nem lehet feldolgozni, hogy elveszíted a gyerekedet. Unokám tartja bennem a lelket, de néha úgy érzem, türelmetlen vagyok vele, nyilván ez a nagy korkülönbség miatt is van…


★ ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT, ÉS HA TETSZETT OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! ❤


HOZZÁSZÓLÁSOK

Egyéb
2019. 11. 13.
Majdnem felőrölte a bűntudat.
Bulvár
2020. 03. 31.
"Amikor a ház előtt megáll a mentőautó és a mentőskolléga teljes védőfelszerelésbe öltözve mint a filmekben,úgy lép be az otthonomba...az riasztó.És a várakozás az eredményre..."
Egyéb
2020. 04. 27.
Ez nem a hivatalos álláspont, hanem a saját véleménye.