Zacher: nagyon komoly hiba az idősotthonok kiürítése

Nagyon nem ért egyet azzal, ami koronavírus-ügyben az idősotthonokban folyik.


Zacher Gábor szerint nagyon komoly taktikai hiba kiüríteni az idősotthonokat. Tudja, hogy ellentmond a hivatalos protokollnak, de szerinte sokan vele értenek egyet.

A toxikológus, aki jelenleg menőorvosként dolgozik, az ATV Civil a pályán című műsorának szombat esti adásában azt mondta, a kiürítés és elszállítás helyett inkább a nővéreket és az orvosokat kellene az idősotthonokba telepíteni, a megfelelő felszerelésekkel együtt.

„Biztos, hogy nem jó ez a kiürítési ötlet, buszokkal mentőautókkal, mert iszonyú nagy kapacitást köt le” – fogalmazott Zacher Gábor.

Fiala János felvetésére, miszerint Zacher a protokoll ellen beszél, az orvos azt mondta: „igen, de én csak a saját szakmai véleményemet mondom, és nagyon sokan ezzel értenek egyet. Kollégáim sem értik ezt a lépést, hogy miért nem oda telepítik az egészségügyet, miért kell az idős embereket kórházba vinni, még inkább megtölteni a már amúgy is telített fővárosi kórházakat. Ez egy nagyon rossz taktikai lépés volt' - nyomatékosította véleményét az adásban Zacher Gábor.

 


★ ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT, ÉS HA TETSZETT OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! ❤


HOZZÁSZÓLÁSOK

Egyéb
2020. 05. 31.
"Hidegzuhanyként ért a diagnózis ...nem beszéltem senkinek arról, hogy mi történt velem. "
Aktuális
2019. 11. 01.
4 hónapos előrejelzés NOVEMBERRE, DECEMBERRE, JANUÁRRA, FEBRUÁRRA.
Aktuális
2019. 12. 28.
Egyetemi diák volt az áldozatok többsége.