Itt vannak az első fotók a debreceni négyesikrekről és a boldog szülőkről

A három lány és a kisfiú született - valamennyien egészségesek.


Jól vannak, szépen fejlődnek a debreceni női klinikán csütörtök este született négyes ikrek - számoltak be az orvosok és a szülők hétfőn a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

A szülőknek a négyes ikrek az első gyermekeik. A három lány és a kisfiú - Panna, Anita, Anna és Richárd - 1230 és 1750 gramm közötti súllyal született, valamennyien egészségesek.

A debreceni intézményben legutóbb három, azt megelőzően harminc éve születtek négyes ikrek. A babák jó állapotban vannak - közölte.

Sápy Tamás adjunktus, a 26 éves, Békés megyében élő édesanya kezelőorvosa elmondta: a kismamát a terhesség 28. hetében vették fel a klinikára, s a magzatokkal együtt folyamatosan monitorozták.

Mindvégig jó állapotban voltak, a szülés spontán indult meg a 32. héten, az újszülötteket császármetszéssel segítették világra - magyarázta. A szakember hozzátette: az újszülöttek jelenleg a szubintenzív osztályon vannak inkubátorban, de hamarosan együtt lehetnek majd az édesanyjukkal.

Nagy boldogság a négy baba - mondta az újságíróknak az édesanya. Nagyné Kozák Anita azt is elárulta, hamar megegyeztek a gyerekek nevéről: Richárd és Anita a szülők nevét kapta, de Anna és Panna nevéről is gyorsan döntöttek a férjével.

- Felkészülünk, hogy minél jobb szülők lehessünk - mondta az édesapa. Már előkészítették a négy kiságyat, és a segítők, a szülők, rokonok, barátok is készen állnak az új családtagok fogadására.

A szülők Lampé Rudolffal, a Debreceni Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának igazgatójával (jobbra) és Sápy Tamás adjunktussal (j2) a kórház folyosóján / Fotó: MTI Czeglédi Zsolt


★ ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT, ÉS HA TETSZETT OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! ❤


HOZZÁSZÓLÁSOK

Egyéb
2019. 10. 26.
A szülőknek a négyes ikrek az első gyermekeik.
Egyéb
2020. 04. 05.
Ketten haltak meg a vasúti sínekre borult autóban.
Egyéb
2020. 04. 24.
Nem találunk szavakat. Ég Veled kicsi lány.