Legrosszabb szokásaink, amivel ártunk az agyműködésnek

Öt rossz szokás, amivel maradandó károkat okozhatunk.


Agyunk az információ feldolgozása mellett, rengeteg funkciót ellát, feladatokat old meg és ad ki. Agyunk egy nagyon érzékeny szerkezet, melyet könnyen érhet sérülés, és ezek különféle egészségügyi problémákat okozhatnak.

Nézzük, melyek a legártalmasabb szokások, melyekkel kárt okozhatunk e szervünknek!

1. Ha nem reggelizünk

Mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy a nap legfontosabb étkezése a reggeli, mégis, időhiány miatt nem egyszer kihagyjuk azt. Ha ezt megtesszük, agyunk nem jut megfelelő mennyiségű tápanyaghoz, és ha ezt sorozatosan tesszük, károsodást szenvedhet az agyműködésünk.

2. Ha nem alszunk eleget

A hosszas ideig tartó alváshiány, az agysejtek károsodásához vezethetnek. Mert az alvás ideje alatt regenerálódnak a napi stressz hatására elhasználódott agysejtek.

3. Ha túl sok cukrot viszünk be a szervezetünkbe

Sajnos, a cukor jelen van majdnem minden élelmiszerben, melyeket napi szinten fogyasztunk. Mindig nézzük meg az összetevők listáját, és redukáljuk le a magas cukortartalmúakat. A cukornak semmiféle jótékony hatása sincs, így az lenne az ideális, ha egyáltalán nem fogyasztanánk.

4. Ha cigarettázunk

Egyik legártalmasabb szokásunk. a cigarettázás, mely számos egyéb mellékhatásán kívül, az agyi tevékenység romlásához is vezet, és olyan betegségek kialakulását idézi elő, mint az Alzheimer vagy a demencia.

5. Ha „munkára” erőltetjük az agyunkat betegség ideje alatt

Agyunknak nagy szüksége van a pihenésre, a regenerálódásra. A betegség nem más, mint egy figyelmeztető jel arra vonatkozóan, hogy szervezetünknek, agyunknak szüksége van a pihenésre.

Nagyon fontos!
A gondolkodás fejleszti az agyműködést. Minél többet használjuk agyunkat, annál nagyobb lesz a befogadó- és problémamegoldó képessége.


★ ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT, ÉS HA TETSZETT OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! ❤


HOZZÁSZÓLÁSOK

Aktuális
Egyéb
2020. 06. 24.
Jellemzően 30 fok alatt marad a hőmérséklet, de nem ez lesz a legnagyobb baj.
Életmód
2020. 03. 26.
Egy angol ápolónő tanulmányozni kezdte a halálközeli élmény jelenségét. 8 év után írta meg a tapasztalatait.